logo     foto4 11 2018website S    foto 1 september 2019    foto korenfestival doetinchem

De oorsprong van het Bergh's Vocaal was in 1985 het "Dubbelkwartet". Het Dubbelkwartet bestond, zoals de naam al aangeeft, uit acht leden. Na een optreden in 1990 op de "Liemers Korendag" in Zevenaar merkte de jury op dat er met veel plezier gezongen werd. Het koor kreeg het duidelijke advies het ledental uit te breiden. De naam Dubbelkwartet werd veranderd in Bergh's Vocaal: de leden van het koor komen voornamelijk uit de oude gemeente Bergh.

In 1999 nam Ben Simmes de leiding van het koor op zich. Het accent kwam vooral te liggen op meerstemmige (4 tot 6 stemmige) koorwerken. Inmiddels bestaat het koor uit 23 leden uit de gemeente Montferland en omstreken.

Het repertoire bestaat niet alleen uit klassieke werken maar ook meer populaire muziek wordt in studie genomen, zoals werken van de King's Singers en Ierse  en Scandinavische volksmuziek. Bekijk onder repertoire welke liederen momenteel in studie zijn. Soms worden de liederen à capella uitgevoerd, maar vaak laat het koor zich ook begeleiden door het inspirerende pianospel van dirigent Ben Simmes.